IP Only – Fiber i Svartsättra Samfällighet

Vi vill först tacka alla medlemmar för ett positivt årsmöte som kunde hållas trots pågående epidemi.

Under mötet så framfördes en fråga avseende IP Only fiber dragning vilket är ett pågående arbete för styrelsen och styrelsen vill bara informera om status.

Frågan ställdes om det är korrekt att Samfälligheten ska skriva på detta avtal. Vi är inte markägare men vi sköter vägen och IP Only behöver medgivandet från båda parter. Markägaren (Sveaskog) har gett medgivandet. 

Detta är en förprojektering och när det kommer till vårt område så kommer vi bli kontaktat för att godkänna var ledningarna ska gå. IP Only kommer ta reda på var de befintliga ledningarna ligger genom att kontakta elbolag, etc. Samtidigt delar Samfälligheten all information (VA, vägtrummor etc.) med IP Only.

Det kommer ligga ett ansvar på Samfällighet bara om man varit oaktsam eller med vilje skadat kanalisationen. Om vi tex ska göra schaktarbeten så begär vi en utsättning, dvs att IP-Only kommer och markerar ut var stråket går. Om gräventreprenören ändå gräver av stråket så hamnar ansvaret på entreprenören (läs oaktsamhet).

Det kan bli aktuellt att timmertravar behöver flyttas. 

Vi kommer utse en eller två personer som är villig och kunnig att ta hand om punkten med ledningarna och kolla IP Onlys utsättning samt besiktning efteråt.